Energiefonds Brabant draagt bij aan realisatie Windpark Breda-Hazeldonk

Breda HazeldonkEnergiefonds Brabant heeft een investering gedaan in een windpark met een capaciteit van 9 megawatt op het industrieterrein Breda-Hazeldonk. Op de locatie aan de A16 verrijzen 3 windturbines van de Nederlandse fabrikant Lagerwey. In het derde kwartaal van 2015 zal het park operationeel zijn en kan daarmee energie leveren aan zo’n 6.000 Bredase huishoudens. Het windpark zorgt voor een reductie van 216.000 kiloton CO2 over de levensduur van het park. Inwoners van de gemeente Breda kunnen participeren in het project. Het windpark geeft hiertoe 2.000 obligaties uit met een totale waarde van 1 miljoen euro.

De totale investering in het Windpark bedraagt circa 11 miljoen. Energiefonds Brabant heeft met een achtergestelde lening een deel van deze totale investering op zich genomen. Windpark Hazeldonk is ontwikkeld door Green Trust en Izzy Project, twee bedrijven met ruime ervaring in het ontwikkelen en beheren van windparken. De directie van het windpark wordt gevormd door Klaas Guldie van Green Trust en Pim de Ridder van Izzy Project, zij zijn ook verantwoordelijk voor het lange termijn management.

Energiefonds Brabant is in december 2013 opgericht door de provincie Noord-Brabant, waarbij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) verantwoordelijk is voor het fondsmanagement. De provincie Brabant heeft 60 miljoen euro beschikbaar gesteld voor investeringen in duurzame energie projecten. Het fonds beperkt zich tot investeringen in bewezen technologie en zoekt altijd samenwerking met een kundig partner en een ander financier. Om voor een rechtstreekse financiering in aanmerking te komen moeten deze projecten voldoen aan een minimale schaalgrootte van circa 4 miljoen. Kleinere projecten ondersteunt Energiefonds Brabant middels partnerships.

bron: Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij
 / Comments Off on Energiefonds Brabant draagt bij aan realisatie Windpark Breda-Hazeldonk  / in NIEUWS

Comments are closed.