Groot aanbod aan laadstations voor elektrische auto’s

???????????????????????????Den Haag – Het aanbod aan laadpalen en -stations voor elektrische auto’s wordt alsmaar groter. Er zijn zelfs slimme laders die het maximale uit een elektriciteitsaansluiting halen zonder dat de zekering eruit vliegt.

Er zijn diverse mogelijkheden om een elektrische auto op te laden. Dit kan  thuis of op kantoor via een normale wandcontactdoos met laadkabel. Beter is om een speciaal laadstation te laten plaatsen dat op een aparte groep wordt aangesloten.

Wifi

Laadpalen en -stations worden steeds vernuftiger. Zo voorzag Mennekes de helft van zijn laadstations van  wifi. Auto-eigenaren kunnen nu via de smartphone allerlei instellingen aan het laadstation veranderen, zoals de laadstroom en -tijden.

Powermanagementsysteem

Er komen ook steeds meer laadstations met een powermanagementsysteem. Met zo’n systeem kan de auto altijd het maximale van de huisaansluiting vragen zonder dat de zekeringen eruit springen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk zonnestroom met voorrang naar de auto te laten vloeien.

Slimme computer

De smart charger van Cohere is zo’n powermanagementsysteem. Deze  slimme computer wordt in de meterkast gemonteerd en beoordeelt op basis van het verbruik in huis hoeveel stroom naar het laadstation kan worden doorgezet.  De communicatiemodule in de laadpaal krijgt voortdurend door vanuit de meterkast hoeveel vermogen beschikbaar is, en geeft dat weer door aan de auto.

bron: www.cobouw.nl

 

 / Comments Off on Groot aanbod aan laadstations voor elektrische auto’s  / in NIEUWS

Comments are closed.